NASA începe să „dea din casă”. Ce a descoperit în asteroidul Bennu, de fapt
NASA a distribuit o imagine a ceea ce se află în interiorul TAGSAM după ce a reușit, în cele din urmă, să-l deschidă, săptămâna trecută.
NASA a reușit, în sfârșit, să acceseze containerul de eșantioane de pe asteroidul Bennu săptămâna trecută, după ce s-a chinuit în direcția asta câteva luni, iar acum a împărtășit detalii despre ceea ce se află în interior.
Agenția spațială a publicat o imagine de înaltă rezoluție a Mecanismului de Achiziționare a Eșantionului „Touch-and-Go-Sample Acquisition Mechanism” (TAGSAM), care a fost dezvăluită recent, arătând, totodată, tot praful și pietrele colectate de pe suprafața asteroidului de către OSIRIS-REx.
Bennu, plin de surprize
Imaginea este de-a dreptul masivă, așa că poți face zoom pentru a vedea chiar și detaliile mai fine ale eșantionului.
Vestea bună este că acum există o abundență de material pentru oamenii de știință să lucreze, iar așa cum a spus membrul echipei OSIRIS-REx, Lindsay Keller, în luna septembrie, cercetătorii intenționează să profite la maximum de tehnicile microanalitice pentru a „dezintegra cu adevărat, aproape până la scară atomică”.
Asteroidul Bennu, estimat să aibă în jur de 4,5 miliarde de ani, ar putea oferi indicii cu privire la formarea sistemului nostru solar și a modului în care primele elemente ale vieții au ajuns pe Pământ.
Vezi și: Descoperire incredibilă a astronomilor: Ce a adus NASA de pe asteroidul Bennu
NASA are de gând să studieze materialul timp de doi ani
Oamenii de știință au descoperit deja semne de carbon și apă în materialul suplimentar găsit în afara TAGSAM. chiar dacă ce sperau să obțină cel puțin 60 de grame de regolit de pe asteroid, OSIRIS-REx a reușit să strângă mult mai mult.
Echipa a obținut 70,3 grame doar din materialul bonus acumulat pe hardware-ul eșantionului.
NASA planifică să petreacă următorii doi ani analizând porțiuni ale eșantionului, dar majoritatea acestuia va fi păstrată pentru studii viitoare și pentru a fi împărtășită cu alți oameni de știință.
Vezi și: Asteroidul care ar putea să elimine viața de pe Pământ. Ce șanse sunt să ne lovească curând